Om alla människor dog

Om alla människor dog, hur skulle det gå för djuren? Ponera att vi, minuterna innan vi dog, släppte ut alla mjölkkor, husdjur och zoodjur - alla djur blev helt plötsligt fria. Även små gnagare som fått smink i ansiktet i flera veckor eller ormar som fått cancer injicerat i ögat - alla djur släpptes ut.


När jag horsminkade den här lilla råttan insåg jag att jag inte vet någonting om
ögonskugga. Jag känner till ögonskugga, men det är så långt mina kunskaper
sträcker sig. Brukar man ha grön ögonskugga? Kan man välja mellan massa
olika färger eller finns det en standardnyans? Tacksam för svar.


Men utöver att alla människor försvann och att alla djur som tidigare satt i fångenskap skulle bli frisläppta så skulle inget förändras. Allt som människan skapat skulle finnas kvar. Alla byggnader skulle vara kvar. Bostäder, fabriker och affärer fyllda med mat. Vägarna skulle vara fulla med stillastående, tomma bilar, för så måste det vara i en dystopisk, människotom framtid. Det har jag sett på film.
Och alla djur skulle släppas lös där de hölls fångna. Orsa skulle vara fullt av björnar och tigrar. Området runtomkring Skansen skulle vara fullt av vad de nu har för djur där. Giraffer och skit.
Vilka djur skulle klara sig bäst? Skulle djuren som alltid varit vilda briljera med sin erfarenhet och streetcred och döda alla larviga zoodjur? Eller, skulle det sitta en tiger inne på Konsum i Orsa och lurpassa på mjölkkorna som står och letar efter gräs på parkeringen?


Inte ens kossor, som alltid varit kända som intelligenta djur, förstår
att den där svansen innebär livsfara.


Jag tror att katter skulle klara sig ganska bra. Och det säger jag inte bara för att katter är världens gulligaste och bästa husdjur, de är faktiskt jävligt awesome. Till och med innekatter skulle klara sig rätt bra ute i skogen. Eller i någon läskig fabrikskällare fylld till bredden med feta råttor.
Hundar däremot, de efterblivna krakarna, de skulle lägga sig på rygg, börja gnälla och vänta på att en fet husse eller matte ska komma och kasta en äcklig pinne full av dreggel. De hundar som skulle klara sig bäst skulle ju vara de som i människans ögon betraktas som dåliga, alltså de som inte lyder order. Hundar som bits, äter saker de inte får äta och bajsar när de blir bajsnödiga istället för att efterblivet gå och hämta ett koppel och slänga det på husses pung. Sådana hundar skulle tillsammans starta ett hundgäng och börja jaga giraffer och skit utanför Skansen. Men de duktiga hundarna, de skulle dö av förstoppning och hunger, på samma gång, eftersom ingen människa var där och sa att de fick äta och bajsa.
Hur skulle undulater klara sig? Skulle de, sekunden efter att de släppts ut ur den alldeles för lilla buren, hamna i klorna på en rovfågel? Ja, det skulle de nog. Och de förtjänar det. Luderundulater.
Det riktigt intressanta vore ju slagsmålen mellan olika kattdjur, eller björnar. Hur skulle det sluta om en isbjörn gick fram och knuffade på en brunbjörn? Eller en grizzlybjörn? Skulle ett lejon kunna döda en tiger?
Ett ställe som antagligen inte skulle förändras speciellt mycket är havet. Det skulle väl komma dit lite akvariefiskar och några extra späckhuggare, men det skulle inte göra någon skillnad. Hajarna skulle fortfarande regera under ytan.
Det skulle bli väldigt många djur efter ett tag. Om brunbjörnar har mer eller mindre oändligt med kossor att äta när de blir hungriga så skulle nog björnarna öka i antal. Kan kossor ens springa? Jag vet inte ens om de har ben. Och vargar, fy fan vad coolt. En flock vargar mot en isbjörnsmamma med mens. Vilket djur går segrande ut ur den fighten? Förresten, har djur mens? De måste ju ha mens, men jag har aldrig hört talas om ett djur som har det. Finns det hundbindor?
Jag skulle kunna hålla på med dessa frågor i evigheter, men det orkar jag inte. Nu får det vara nog. Det här inlägget var inte speciellt roligt, men jag är nyfiken och jag vill veta vad ni tror. Jag funderar på att döda alla människor utom mig själv och släppa ut alla djur bara för att prova. Det vore awesome.

Kommentarer
Postat av: Vampyren

Haha ja det finns hundbindor faktiskt!!

Kommer ihåg första gången jag såg en. Jag kom hem efter en shoppingtur helt oanandes. Ingen var hemma förutom hunden. Helt plötsligt kommer hon springandes iklädd en svart jävla trosa. Såg extremt fånigt ut. Då hade hon sin första mens och mina föräldrar hade fixat bindor till henne hölls på plats av en svart hundtrosa.Hundmensen kommer lite då och då. Inte lika ofta som en mammas eller syrras. Jag vet inte exakt hur ofta, men man märker när. Man hittar blodstänk överallt och om du har oturen får du en glimt av en luden rödsvullen köttros som svassar förbi när du ligger och kollar på Scrubsrepriser, eller något annat vanligt som vi alla kan känna igen oss i.

Så hundbindor är verkligen att rekommendera! Men kom ihåg att ta av dem när du rastar hunden.

2010-07-26 @ 07:26:53
URL: http://iamdancingwhoisu.blogspot.com/
Postat av: bleunt

Jag hatar katter. En katt bajsade på mig igår. True story.

2010-07-27 @ 11:37:45
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Calle SS

Ett par intressanta fighter: ett

gäng utekatter (innekatter är heeeelt uppfuckade och skulle inte kunna jobba ihop)vs. en ordentlig hund, vardagsdjurens showdown.

Vithaj vs. späckhuggare, självklar vinnare vithaj.

Tiger vs. isbjörn, kan orsa björnpark fixa den fighet tro? Intresset lär vara enormt.

Albatross vs. pelikan, hur tar dom död på varann??(en örn vore inte rättvist att ha med)

Fläskig gris vs. oxe, king of the barn.Varg vs. isbjörn är en riktigt intressant fight. Brunbjörn skulle tyvärr få stryk av typ allt coolt för dom är små, har jag hört till min stora besvikelse...

2010-07-27 @ 23:35:47
Postat av: Henrik Petersson

"Vithaj vs. späckhuggare, självklar vinnare vithaj."Inte alls. http://www.youtube.com/watch?v=SS6NjdGLVZs

2010-07-27 @ 23:50:20
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: Anonym

Undra hur det skulle gå då...

2010-07-28 @ 13:07:11
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Kunta

I en dokumentär jag såg, djungelboken tror jag den hette, så fick jag till min förvåning veta att många djur som jag på förhand tippat som naturliga fiender faktiskt går ganska bra ihop. Så jag tror vi skulle se mycket i oväntad partnerskapsväg.Nu har ju jag lite försprång på er andra då jag sett ovan nämnda dokumentär, så jag vet ju redan att exempelvis tigrar och ormar skulle gadda ihop sig. Där visades också att björnar och pantrar kan samsas, även om dem stundtals blir ett ganska ineffektivt lag då dem inte gillar varandra som personer.Så jag tror du måste tänka i termer om team för att lösa den här frågan.

2010-07-29 @ 00:10:53
URL: http://shortnecked.blogg.se/
Postat av: Calle SS

Henrik, jag tar av mig hatten för allt som kan göra en vithaj till en "pussycat". Jag är dock fortfarande mer rädd för en vithaj än en späckhuggare, var kanske inte helt objektiv i min tidigare dom.Intressant teori från Kunta tycker jag. En unholy alliance mellan tigrar och ormar vore ju det coolaste som hänt sedan Darth Vader!

2010-07-29 @ 00:35:27
Postat av: Henrik Petersson

Jag tror inte man behöver vara rädd för späckhuggare. Tydligen ska de inte attackera människor. Fast så säger de ju å andra sidan om alla djur. Varför vill inget djur äta människor? Smakar vi illa? Eller har vi helt enkelt ägt dem med bumeranger och spjut så länge att de är genetiskt programmerade att frukta oss?

2010-07-29 @ 16:18:13
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: SNEL HEST

Jak er en snel hest. Jag hade vunit varrenda fajt. Förr ignen vil slå mej.

2010-07-29 @ 18:14:38
Postat av: Kalle Balik

Vampyren: Haha, fy fan vad roligt. Hundbindor. Men då vet jag i alla fall att hundar har mens. Har fler djur mens? Har guldfiskar mens? Fanns det dinosauriebindor?Calle SS: Men brunbjörnar är väl bara små i jämförelse med kodiakbjörnar och isbjörnar? De är ju stora djur, speciellt om man jämför med sniglar eller väldigt små hundar.Kunta: Fuck ditt försprång. Jag skrev ett inlägg om Djungelboken för typ femton år sedan. Dock påpekade jag aldrig de oväntade allianserna utan fokuserade mer på hur sexuell dokumentären var, så du får massa pluspoäng ändå.Henrik: Jag tycker att det är lite roligt när folk på Sea World och liknande ställen blir attackerade och alla tycker att det är jättekonstigt. Späckhuggare är ju farliga, men folk verkar glömma det. Jag tror att en späckhuggare som lever i en liten barnpool dessutom blir lite extra farlig.

Det där med att äta människor är intressant. Många rovdjur föredrar ju annat kött. Men det finns en krokodil som är typ en miljard år gammal, skitstor, och jättefarlig, och han brukar äta människor. Han verkar gilla smaken av oss. Gustave heter han, eller något liknande. Kolla upp det, det är intressant.SNEL HEST: Det finns ännu snelare hestar som gladeligen slår dig, bara för att de tycker att du inte er tilreklit snel.

2010-07-29 @ 21:06:13
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Kålis

Ögonskugga finns i alla hiskeliga kulörer man kan tänka sig!

2010-07-30 @ 18:19:26
Postat av: emeliies

hahah awesome inlägg

2010-08-02 @ 11:26:26
URL: http://emeliies.blogg.no
Postat av: Anonym

okej, ögonskugga finns i alla färger, men du har det inte under ögat, som du ritat på din bild.kossor kan springa.och man säger inte att djur har mens, man säger att dom löper.

2010-08-08 @ 16:46:13
Postat av: Kalle Balik

Men var har man ögonskugga då? På framstjärten?Om kossor kan springa, varför springer de inte när tigrarna kommer?Löpa är ju att springa. Kan man inte säga att kossor löper också, eftersom du påstår att de kan springa?

2010-08-10 @ 13:40:11
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Anonym

På ögonlocket!-Kor har inte mens. (jag vet, för mina föräldrar är bönder ;) )

2010-08-15 @ 17:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0