Min tolkning

Jag upptäckte för ett tag sedan att någon hade kommenterat på ett gammalt inlägg om 2012 och den stundande undergången. Personen kallade sig Niklas och försökte via skrift att framföra massa åsikter om 2012 och mycket, mycket annat. Det här är vad Niklas skrev i sina två kommentarer:

Postat av: niklas
jag tror 2012 är ungefär som 1990 då allt ändras till data värld då många jobb försvann och blev då många utanjobb och lön det var ett liten undergång så att 1992 fick vi tv4 är väl bra men 2007 förlorat vi svt1 och svt2 och tv4 de tre blev kodad så man måste betala extra för att köpa dekoder+högre tv licens och 2002 ungefär då bytte kommun från ljus starka kvick silver lampor mot ljus svaga natrium lampor för att snåla på el då jag tycker natrium är otäck så mörkare o svårt att se och brottlighet ökat efter bytte från kvicksilver till natrium och 1990 då var det krig i kuvait sedan 2011 vi som bor i härnösands hus lägenheter ska få nytt tv utbud hoppas vi ska få behålla våra analog utbud eller bli fler analoga tv kanaler jag har inte råd med ännu en digital-tv över gång till så jag har inte råd att betala tv-licens om det förstsätta med ännu en dekoder till jag hoppas 2012 det blir bara digital-tv undergång så att all digital-tv blir borta så blir det mycket billigare med allting

Postat av: niklas
digital-tv undergång 2012 det betyder att usa förlora sin makt över världen så det blir då världen fri från usa styre vi har blivit styrd av usa att vi måste ha betal-tv och vapen makt som våld mot fattiga länder tex usa bomba fattig land irak o många fattiga länder usa bombar dom ännu fattigare sedan vi hjälpa dom med fn att ge dem mat och medicin och kläder och flykt läger o mycket annat därför usa vill bara att vi ska betala dyrt för att usa ska behålla styre över världen så det blev digital-tv övergång orsaken usa hade ide 1990 med kabel-tv sedan data på jobbet då massa jobb försvann och tv3 skulle vi få att baka in i tv licens priset men usa gjort att tv3 blev kabel och sattelit som man då måste ha dekoder för tv3 men vi lyckas smuggla in tv4 1992 utan usa vet omdet men usa fick veta så sent som efter 2000 så de hade ide att världen ska gå över till digital-tv så att sverige blev styrd av usa att göra digital-tv övergång betyder att svt1 och svt2 och tv4 blev betal-tv som gör att alla måste ha dekoder för de tre tv kanaler men kabel-tv ansluten klarat sig men blev dyrare tv-licens efter digital-tv övergång hoppas dec 2012 då usa tappar grepp över världen så att usa blir utanför världen att klara sig själv så vi världen bli fri från "usa diktatur" styre så att blir billigare för världen så att vi kan bygga upp allting igen efter usa styre

Problemet är att avsaknaden av punkter, kommatecken och versaler, samt rikligheten av mellanslag, gör texten ganska svår att förstå. Jag misstänker att Niklas är, eller i alla fall en gång har varit sverigedemokrat.
Nu tänkte jag, för ert nöje, och för min kommande hjärntumör, försöka mig på att översätta hans kommentarer till svenska.

Postat av: niklas
Jag tror att 2012 kommer vara ungefär som 1990 då mycket förändrades och världen blev mer utav en "datorvärld". Många arbeten försvann, och som en naturlig följd av detta blev många människor utan sysselsättning och lön. Det var som en liten undergång.
1992 fick alla svenska hem tillgång till TV4, och det var i mitt tycke en bra sak, men 2007 förlorade vi SVT1, SVT2 samt TV4 när de tre kanalerna blev kodade. Kodningen innebar att man var tvungen att köpa en dekoder och även betala mer pengar till Radiotjänst.
Någon gång under 2002 bytte många kommuner i Sverige ut sina starkt lysande kvicksilverlampor mot de svagare natriumlamporna, och detta gjorde de kommunansvariga för att dra ner elkostnaderna. Jag tycker personligen att natrium är otäckt, då natriumlampor gör att det blir mörkare och det blir svårare att se. Lampbytet bidrog även till en ökad brottslighet.
1990 var det krig i Kuwait, och det kommer bli krig där igen, någon gång under 2011.
Vi som bor i hyresrätter i Härnösand ska i framtiden få ett nytt TV-utbud, och jag hoppas innerligt att vi ska få behålla vårt analoga utbud eller att det kommer fler analoga kanaler. Jag har inte råd med ännu en digital övergång, och jag kommer inte ha råd att betala TV-licensen om det krävs en till dekoder.
Jag hoppas att 2012 blir året då digital-TV går mot sin undergång, försvinner, och på så sätt gör att allting blir mycket mer prisvärt.

Postat av: niklas
En digital-TV-undergång år 2012 skulle innebära att USA förlorade sin makt över världen. Världen skulle då slippa USA:s styre, det styret som har tvingat oss att ha betal-TV och vapenmakt som används i krigssyfte mot fattiga länder. USA bombar det fattiga landet Irak, och även andra fattiga länder. USA bombar dessa länder tills de blir ännu fattigare, och sedan hjälper vi dem genom att FN ger länderna mat, medicin och kläder, och FN bygger även flyktingläger.
USA vill att vi ska betala en dyr avgift så att de ska kunna behålla sitt styre över världen. Det var därför det blev en digital-TV-övergång. Orsaken bakom detta var att USA hade en idé om kabel-TV under 1990, och sedan en idé om datorer på arbetet, precis när massa arbeten försvann.
Vi skulle få TV3 inkluderad i TV-licenspriset, men USA gjorde så att TV3 blev en kabel- och satellitkanal som man måste ha en dekoder till för att avnjuta. 1992 lyckades vi smuggla in TV4 utan att USA märkte något, men 8 år senare fick de reda på sanningen. De fick då idén att världen skulle gå över till digital-TV, och Sverige hamnade i USA:s styre. USA fick oss att gå över till digital-TV, vilket innebar att SVT1 och 2 samt TV4 blev betal-TV, eftersom det krävdes en dekoder för att se på de kanalerna. Kabel-TV-anslutningarna klarade sig, men efter den digitala övergången blev TV-licensen dyrare.
Jag hoppas innerligt att USA förlorar sitt styre över världen i december 2012. USA hamnar då utanför världen och de får klara sig själva, medan vi slipper USA:s diktatur och kan bygga upp allt som deras styre förstört.

Det tog en evighet, det var jobbigt, och jag förstår fortfarande inte vad han vill ha sagt.

Kommentarer
Postat av: Kåt-Rune

Jag tror han bara ville briljera med sin okunskap och vara häftig genom att kritisera USA. Allt detta utan tillförlitliga källor... som free6.com och de här.

2010-11-19 @ 17:31:07
URL: http://skogsmannen.blogg.se/
Postat av: bleunt

Free6.com som inte varit uppe på typ ett år, liksom.

2010-11-19 @ 21:51:42
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Björn Anders Nilsson

Fantastiskt. Det här är bra bloggande.

2010-11-19 @ 22:33:51
URL: http://nyhetstrumman.blogspot.com
Postat av: Kåt-Rune

Haha! Precis!

2010-11-20 @ 03:31:46
Postat av: Dawn of the deceased morte vertebrae, we loathe the living and give head to the dead, 43rd and Rykers REPRESENT

Tjena! Skulle bara vilja poängtera att man knappast kan bli mer PCP än att skylla jordens undergång på digital-tv.2010-11-21 @ 11:26:10
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: niklas

Faktiskt en gång gjorde retades pojken i klassen med jag och arg-ilskan rann i kroppen och utanför och pojken som retades och var dum kom inte till sin skola där jag också går i samma klass eftersom han hade ont i ansiktet för jag slog honom med hårda knyt-nävar och stor ond-het!!

2010-11-24 @ 20:23:00
Postat av: niklas

hemsk att du slog honom det förstör hela hans liv

2010-11-30 @ 09:43:57
Postat av: Liquid

Om TV-licens och hur man eventuellt kan komma ifrån skiten. I min blogg.

2010-12-15 @ 01:06:51
URL: http://liquids.blogg.se/
Postat av: niklas

jag ser ni pratar om pojken blev nobbad tycker det är hemsk tycker alla ska få lika

2011-09-15 @ 15:31:21
Postat av: Simon

Svårt att sätta fingret på om han är efterbliven eller om han faktiskt har en poäng. Lite av det han skriver ser man logik i men vad är det för jävla tjafs om TV-kanaler? Haha man undrar ju vart alla idioter kommer ifrån.

2012-05-11 @ 18:33:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0