O-Zone Battles

Trots att den här bloggen från början startades som någon slags hiphopblogg är det i dagsläget inte så många läsare som verkar vara c00la hipp hoppare. Men det struntar jag i. Jag tänker skriva om hiphop.
Svenska rapbattles har aldrig varit speciellt bra. Om någon mot förmodan lagt en bra rad så har den varit förskriven, och då har alla c00la hipp hoppare direkt hatat den raden. Freestyles är sällan bra eller intressanta, och det blir ännu tråkigare om man gör något sorts tävlingsmoment av dem.

I USA finns det en battleliga som kallas Grindtime. Det finns självfallet många kassa rappare, men det är överlag en ganska bra nivå. Och varför är det bra? Därför att det är förskrivet. Freestyles används oftast bara av folk som glömmer bort sina verser. Och det är ett asbra koncept.

För ett tag sedan kom O-Zone Battles, en svensk battlerörelse som arrangerar saker i Lund eller Danmark eller någon annanstans där folk pratar konstigt. Anledningen till att jag skriver det här tråkiga inlägget är att jag vill att O-Zone och liknande svenska battles ska växa. Det är fortfarande väldigt nytt i Sverige, men jag tror att det kommer bli mycket bättre om publiken blir större och om fler bra rappare deltar. En av de bra rapparna som bör delta är självklart jag. Jag har ansökt, men har ännu inte fått något svar.

Nu tänkte jag promota den nya vågen av (så småningom?) bra svenska battles. Det här är några battles som jag tycker är någonstans mellan feta och helt okej.

Tay Tay vs Mr Cool.


Shazaam och Tay Tay vs R-Man och Hyper. Del två finns på Youtube.


Nomad vs R-Man. Del två finns självfallet på Youtube.


Och så finns det även Basementality Battles i Stockholm.

Shazaam vs Henry Bowers.


Nu vill jag att ni tittar, lyssnar, och gillar. Och sedan sprider ni den här skiten tills det blir större än det muslimska hotet.

O-Zone Battles hemsida
O-Zone Battles Youtubesida

Kommentarer
Postat av: Darwin

Jag tittade, lyssnade och gillade. Det mest imponerande och bestående minnet på mina nät- och trumhinnor därefter var Henry Bowers bidrag.

2010-12-01 @ 02:05:35
Postat av: seraph

Min polare Sabotage brukar delta!! :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=xbEIPdQWbgk

2010-12-01 @ 17:52:21
Postat av: Kalle Balik

Darwin: Ja, Henry var riktigt grym. Jag tror att han battlade i senaste O-Zonegrejen, så det kommer nog upp ett nytt battle med honom de närmsta veckorna.Seraph: Sabotage, även känd som killen som läste innantill på en lapp och ändå vann? Han har hittills inte imponerat på mig, men det är ändå kul att folk vill delta, bra som dåliga.

2010-12-01 @ 18:11:47
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Wictor

Jag får titta på det här när jag runkat klart. Innan dess hejar jag på Mr. Cool då han är den ende jag kände till innan det här inlägget skapades.

2010-12-01 @ 21:31:34
Postat av: Tobbe Borg

Otroligt bra inlägg, men VART ÄR KATTHATET??

2010-12-02 @ 09:58:59
Postat av: bleunt

Var är beatsen? 8<

2010-12-02 @ 10:45:16
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Wictor: Det gör du rätt i. Mr Cool är tung.Tobbe: Hmm, det kommer sen. Kanske. Jag kan inte lova något.Bleunt: Beatsen lämnades i samma hög som freestyles och annan skit. Det här är lätt det bästa battlekonceptet - förskrivna acapellabattles <3.

2010-12-02 @ 11:10:28
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Kunta

"I jämföreöse med dig" haha.

Men jag vill slå ett litet slag för hela sista battlen. Man blev ju alldeles fnittrig av att lyssna på den, men vem vann egentligen?

2010-12-02 @ 13:37:45
URL: http://shortnecked.blogg.se/
Postat av: Tobbe Borg

http://www.dn.se/nyheter/sverige/katter-far-illa-i-kylan-1.1220154Ha!

2010-12-02 @ 13:40:02
Postat av: Kalle Balik

Kunta: Ingen vann. Det var ett promobattle. Alla battles i Stockholm har hittills varit sådana, och även några från Lund. Men vi kan ju alla enas om att Henry vann.Tobbe: Ditt katthat är onormalt.

2010-12-02 @ 15:12:31
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Tobbe Borg

Ditt onor är kattmalt!

2010-12-06 @ 22:31:15
Postat av: Svante

Fint med sånt här intiativ, något svensk hip-hop behöver. Tyngst bland dom är klippen var ju garanterat kung henry ... sen var mr.cool rätt så skön, men namnet? Mr. Cool ... Vilken svensk rappare vill bära samma namn som en hit från svensk hiphops största misfits Snook egentligen ...

2010-12-07 @ 21:05:56
Postat av: Kalle Balik

Ja, Henry var riktigt grym. Även Shazaam lägger ibland några bra rader, men det händer inte så ofta, och han är ju även överviktig och har talfel. Mr. Cool har rappat ett tag, och jag antar att han började kalla sig så innan Snook blev mainstream-kändisar.

2010-12-08 @ 16:14:15
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Olle

Hej. Jag har sett ett sånt där battle, och det var något av det mer pinsamma jag sett på en lång tid. Jag har inte klagat över detta någonstans på grund av att det är få i min umgängeskrets som bryr sig om rap, men jag känner nu att jag ska spendera en stund av min arbetstid att klaga i en liten textruta på internet.Jävlar, va dåligt det var. Jag såg battle mellan Allyawan och en annan snubbe. Jag får rysningar av att tänka på deras äckliga "jag-har-tränat-i-fyra-år-på-att-låta-amerikansk-i-mitt-uttal-men-låter-ändå-ganska-töntig-typ-som-robyn-när-hon-försöker-vara-street-i-sina-nya-låtar-men-hon-är-ju-fan-ta-mig-vitare-än-jimmy-åkesson". Det gick ut på att de först rappade en varsin gång, uppenbart förskrivet, för det rimmade och var ganska fiffigt. Sen gick dom loss på varandra med förolämpningar av olika slag, i något konstigt röstläge men det rimmade inte så det kan inte ha varit rap. Jag är lite osäker på vad det var. I alla fall stog dom och skrek saker åt varandra ganska länge, utan rytm eller rim eller andra element som man skulle tro hörde hemma i ett rap battle, tills en av dom lessnade ur på att bli personligt förolämpad på konstig engelska och slog den andra på käften.Spy på kuken-dåligt.

2011-01-06 @ 15:07:57
Postat av: Kalle Balik

Jag håller med om att battlet mellan Allyawan och Crome eller vad han hette var dåligt. Jag hörde inga rader som var värda att lägga på minnet. Och ja, det var uppenbart förskrivet, därför att det ska vara förskrivet. Det är det som är konceptet. Och det är ett sjukt bra koncept.

Men som sagt, det battlet var riktigt tråkigt, och det blev bara larvigare att Allyawan fick mens och började bråka.

2011-01-06 @ 15:17:37
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Olle

Jadå, jag har sett bra battles också alltså. Han där som Grill-Janne postade på facebook med han amerikanen som jag glömt vad han hette som var jude (?) mot han som såg jävligt LA-rock-wannabe-friserad ut som jag inte heller minns vad han hette. Det var bra! Dom klarade ju faktiskt att efter sina förskrivna långa grejer svara på motståndarens hån med rim. Khan-nånting hette nog en av dom, ja. Precis.

2011-01-10 @ 15:44:18
Postat av: Kalle Balik

Soul Khan <3

2011-01-13 @ 20:17:01
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0