Hur man skriver en seriös tidningsartikel

Jag har alltid intresserat mig för (roats av) media. Det går hand i hand med att jag anser att nästan alla människor är efterblivna. Varför är de efterblivna? Därför att de inte tycker som jag. Jag är perfekt. Men det är självfallet en hatkärlek, eftersom jag roas av all idioti. Nu ska jag lära er hur man skriver en seriös tidningsartikel.

Man inleder med en rubrik. Den ska vara så pass fördummad att gemene man tänker att det kan vara något för honom, den ska handla om något som smarta människor inte bryr sig om, och den får gärna innehålla något litet stavfel eller ett onödigt bindesteck.

ROBINSON-KATJA I GÄNG-SLAGSMÅL

Intressant, va? Det vill du väl läsa om? Det är ju trots allt en person som du har sett på TV, så hon är ju en viktig del av ditt liv. Men rubriker har en tendens att överdriva. Vilken tur att ingressen kommer direkt efter rubriken och berättar sanningen, istället för att bara repetera det som står i både rubriken och i själva artikeln.

Robinson-Katja hamnade på natten till torsdagen mitt i gängslagsmål. Katja Velourpappa, 24, var på Utestället med tre vänner när två rivaliserande gäng startade ett gängslagsmål.

Nu har artikeln gjort ännu en gallring. Flera av dem som var dumma nog att fastna för rubriken kommer sluta läsa efter ingressen. Den lilla skara människor som är kvar, de som läser hela artikeln, är helt enkelt bottenskrapet av mänskligheten.
Ingressen fyller egentligen ingen funktion. Den avslöjar inget som inte redan står i rubriken eller brödtexten. Vet du inte vad brödtext är? Det är artikeln.

"Det var på natten till torsdagen som den 24 år gamla Robinson-stjärnan befann sig på Utestället tillsammans med tre vänner. Runt klockan 01.30 startade ett gängslagsmål på dansgolvet. Polisen som kom till platsen sa till pressen att gängslagsmålet antagligen var gängrelaterat."

Och det är brödtexten. Men, var det inte lite väl kort? Jo, men det där är all "information" som man får angående händelsen. Men "journalisterna" vet att en artikel bör vara en viss längd, och det är där utfyllnaden kommer in i bilden. Ju händelselösare händelse, ju mer utfyllnad.

"Katja Velourpappa, känd från SVT:s storsatsning Robinson, skrev i går på sin blogg att hon var skakad och rädd, men att hon trots allt mådde bra. Katja, 24, blev känd genom SVT-serien Robinson, en dokusåpa som fokuserar på överlevnad och öliv. Namnet på serien kommer från Daniel Defoes succéroman Robinson Kruse. Originaltiteln är Robinson Crusoe och boken kom ut 1719. Robinsons följeslagare får av Robinson namnet Fredag, och Jesus dog på en fredag. Jesus blev känd genom Bibeln."

Och så håller artikeln på, tills de repeterar original-"informationen" några gånger till och sedan avslutar med en bild. Bildtexten ska inte komma med någon ny information alls.


Katja Velourpappa, Robinson-stjärna, hamnade
ofrivilligt i ett gängrelaterat gängslagsmål.


Känns artikeln fortfarande lite för kort? Jaha. Men då kan du göra en informativ faktaruta.
________________________________________________________________
| Gängbrott i Sverige:
|
| 1998 blev en man knivskuren utanför Burger King i Hässleholm, men det
| visade sig senare att kniven var gjord av plast och att ingen blev skuren.
|
| 2001 kom två män i en annan mans lägenhet. De hade mörka kläder och
| talade ett utomeuropeiskt språk. Men de hade nyss varit i samma lägenhet
| och en av männen hade bara glömt sina bilnycklar. Ingen blev skadad.
|
| 2009 sa en yngling på Leksands gymnasium att han skulle "träffa gänget",
| och detta blev omedelbart rapporterat till den lokala polisen. Polisen över-
| vakade ynglingen hela kvällen och de sa senare i en presskonferens att
| ynglingen spelade NHL 09 med två bekanta.
________________________________________________________________


Så, vad har vi lärt oss av denna seriösa tidningsartikel? Att stackars Katja Velourpappa hamnade mitt i ett gängslagsmål? Nej, hon var aldrig mitt i något slagsmål. Det var ett slagsmål på krogen hon befann sig på. Och, var det ett gängslagsmål? Nope, det var två män som slogs på fyllan. De hade olika färger på sina tröjor, och båda två hade några vänner med sig som hejade på under slagsmålet, och därför var det ett gängrelaterat gängslagsmål.

(Alla händelser och personer är fett påhittade. Jag är awesome.)

Dagens Jesus 45

Jag tampas med en rejäl skrivtorka, samtidigt som jag försöker lära mig Premiere Pro och levla min Corsair i Maple Story. Jag börjar till och med få slut på Jesusbilder och tar därför skiten som låg längst ner i påsen.


Batman Maguire

Jag har lekt runt lite i Adobe Premiere, och jag saknar inte Movie maker. Resultatet blev ganska roligt, så jag la upp det på Youtube.


Levi Klausen

Levi Klausen var när intervjun gjordes en sverigedemokratisk politiker i Filipstad. Klippet har den senaste tiden setts av många, och Levis popularitet växer konstant. Här är anledningen.Levi Klausen är även en mycket skicklig musiker.Sen gjorde jag det här klippet.Det var skitbra och min klippning var felfri. Men Movie Maker har en tendens att flytta på saker utan min tillåtelse, så därför blev slutresultatet ganska bra, istället för skitbra. Kan någon rekommendera ett bra och simpelt redigeringsprogram? Det kvittar om nerladdningen av programmet sker illegalt, för jag, jag är en riktig värsting.

KJ United - Sex (laxar (i en fiskfitta))

Dan Juan, även känd som Hypeman Dawgsterlizer, gjorde häromkvällen världen bästa technolåt. Man kan inte göra annat än att höja volymen och runka, typ som när man kollar på porr på sin iPhone när man sitter på bussen och är på väg till sitt skittråkiga jobb.


"RÖSTA SVENSKT! , HÅLL SVERIGE APFRITT"

Nu är det dags för nya Youtube-kommentarer från rasister och annat snusk. Jag letade upp Sverigdemokraternas superduperbra vallåt Blåsippans Väg, någon låt av Ultima Thule och något SD-propagandaklipp med nationalsången (nej, tyvärr inte min version av nationalsången) i bakgrunden.

"Sverigedemokraterna vinner överlägset så som det ser ut nu...."

Ok. Vad vinner de? De är inte Sveriges största parti, inte Sveriges bästa parti, inte Sveriges mest rasistiska parti - vad är det som de vinner?

"så jävla UNDERBAR låt. Bara ni fega jävlar som inte vågar öppna ögonen och se hur vårat samhälle förändrats dom senaste 10-15 åren. från ett tryggt och lugnt samhälle till ett rent jävla helvete. Sverigedemokraternas egna ord "vi säger vad du tänker"......"ge oss sverige tillbaka". sd komemr få rätta till sverige efter moderaternas och sossarnas jävla vanstyre. RÖSTA SD. VÅGA TYCKA VÅGA SÄGA VÅGA ÖPPNA ERA ÖGON!!!!!!!!!!!!!!"

Jag älskar den här grupptrycksmentaliteten som rasister ofta använder sig utav - man ska våga det ena och det andra och man får absolut inte vara feg. Trots att det oftast handlar om att man vågar, men inte bryr sig. Jag är inte feg när jag inte reagerar på att nationalsången sjungs eller inte sjungs. Jag bryr mig bara inte. Det är stor skillnad.
Och, om Moderaternas och Sossarnas styre förstört Sverige de senaste 10-15 åren, vilka styrde innan? Vad har jag missat? Och när blev Sverige ett rent jävla helvete?

"Bevara Svergie Svenskt! RÖSTA Sverigedemokraterna 2010!"

Det här stod som information på ett utav klippen. Det var lite gulligt, så jag ville ta med det i inlägget.

"Mona säger i ett citat "Vad är värdet att vara svensk? DET FINNS INGA SVENSKAR och det måste vi acceptera!" Och i ett annat "Alla i Sverige är svenskar!" så¨hur ska du ha det mona? Finns det svenskar lr inte? Finns det kineser? Finns det Araber? Finns det Negrer? ja det är ju ett tecken på hennes högt uppsatta hjärnkapecitet lr hur fan det nu stavas."

Svenskar bor i Sverige, kineser bor i Kina och Araber bor i Saudiarabien, antar jag. men var bor Negrer? (versalen är viktig)
Jag förstår inte riktigt vad Negrer har med allt att göra, men det beror nog på att min hjärnkapecitet inte är så högt uppsatt (LOLWTF?!).

"RÖSTA SVENSKT! , HÅLL SVERIGE APFRITT"


Får en cykel? Han snodde säkert cykeln. Jävla blatte.


"Dags att stå upp för vårt land, vi kan inte tillåta att statsmännen förstör vårt land som tagit 1000 år att bygga upp."

Fanns inte Sverige för 1001 år sedan? Eller, fanns det, men det hade inte kommit någon vart och man började inte "bygga upp det" förrän året efter? Är inte förhistorian en viktig del av svensk historia? Är inte de första svenskarna, de som vandrade hit för typ 14 000 år sedan, är inte de svenskar? Är inte de första jordbrukarna viktiga att nämna? Du, min unge herre, du är svenskfientlig.

"dessutom så bidrar ni invandrare inte med någonting förutom skadegörelse och sånna påhitt. tror inte att pizzeriorna bidrar med så mycket skatt åt vårt samhälle direkt. Om ni inte jobbade så skulle vårt samhälle blomstra igen då vi har gott om KOMPETENTA svenskar till alla möjliga jobb. nu däremot tar ni inkompetenta alla svenska jobb."

Den här killen vet vad han snackar om. Den som påstår att han sett en invandrare göra något annat än kebabpizzor eller skador på saker, den personen ljuger. Invandrare (ja, invandrare är bara folk som är mörkare än oss etniska svenskar. Vi är normen. Allt annat är lite fel, och lite läskigt.) kan bara laga pizzor och ha sönder saker, de kan inte ens ha sönder pizzor och laga saker, så inkompetenta är de.
Jag tror verkligen att Sverige skulle blomstra om alla invandrare (oavsett vilka invandrarkriterier man har) slutade jobba.

"längesedan man kände sig trygg i vårat land, önskar alla svenska skrev BSS på alla tattares dörrar. trycka ner deras barn som de gör med våra, sprida skräck i deras hjärnor och få dem att förstå att vi ska ALLTID BEVARA SVERIGE SVENSKT ! !"

Var bor alla dessa människor som känner sig rädda och säger att Sverige är otryggt? Skit samma, det är i alla fall tur att man kan lösa det hela genom att skriva en akronym för Backstreet Boys på romers dörrar (då menar han alltså husvagnsdörrar?)
Jag vet inte om jag har några läsare med barn, men om jag har det, snälla svara på detta: Brukar tattare trycka ner era barn? Om så är fallet, trycker de ner era barn psykiskt, eller trycker de ner dem i exempelvis vattenpölar och toaletter? Tack på förhand / Kalle Balik, MD

"RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA DOM SOM VILL HA KVAR KÄRLEKSFULLA SVENSKA FLAGGAN!"


Jag tycker att korset gör vår flagga väldigt kärleksfull. Det korset
kan absolut inte förknippas med något annat än kärlek.


"ÄR INTE SD POLITIKEN BRA? DE KOMMER STOPPA MASSINVANDRINGEN SOM HÅLLER PÅ ATT FÖRSTÖRA VÅRT LAND.. DE TAR UPP EN FRÅGA SOM DE ANDRA PARTIERNA INTE PRATAR OM.. INVANDRINGEN KOSTAR OSS 40 MILJARDER PER ÅR ! PENGAR SOM KAN LÄGGAS PÅ SKOLA , SJUKVÅRD , POLIS.. SD KOMMER FÅ MYCKET RÖSTER! DET HÄR VALET KOMMER BLI DERAS GENOMBROTT! DE KOMMER FÅ SVERIGE PÅ FÖTTER IGEN! JAG HATAR INTE INVANDRARE.. JAG VILL BARA INTE ATT DE SKA INVADERA SVERIGE OCH FÖRSTÖRA MED MERA! RÖSTA SVENSKT!!!!"

DE ANDRA PARTIERNA KANSKE HAR BÄTTRE SAKER FÖR SIG, TILL EXEMPEL SAKER SOM INTE ÄR PÅHITTADE.
40 MILJARDER, KOMMER DEN SIFFRAN FRÅN SD:S HEMSIDA ELLER? JA, VAD BRA IDÉ. VI STOPPAR ALL INVANDRING OCH SEN LÄGGER VI ALLA PENGAR PÅ SKOLAN, VÅRDEN OCH POLISEN, SOM EFTER ATT INVANDRINGEN SLUTAT, SKULLE VARA VÄLDIGT UNDERBEMANNADE. MEN DET GÖR INGET. DE HAR JU MASSA PENGAR I ALLA FALL. DE KAN BYGGA LÄRARROBOTAR FÖR 40 MILJARDER. OCH SAKER KOMMER INTE FÖRSTÖRAS MED MERA.
"JAG HATAR INTE INVANDRARE"? DET LUKTAR "JAG ÄR INTE RASIST, MEN...".
FÖRRESTEN, SKA JAG BÖRJA SKRIVA ALLA I INLÄGG I CAPS?

"Ehm Ja! Vet du varför? Därför invandrare är så dåliga på att studera och använda hjärnan så de kan bara bli Pizzabagare hhahah!!!!"

Eller så förstör de saker. För invandrare kan varken arbeta eller studera. Det är sant.

"SD 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bevara den Svenska kulturen annars kommer Sverige att se ut som Afganistan! (krig terorrister etc)"

Haha. Det sorgliga är att det finns äckel som tror på sådan här skit. Men vem vet, en moské i dag kanske är ett inbördeskrig i morgon?

"vafaan dom bygger mosker i vårat land nu. Bara tänk er tanken att åka till t.e.x. turkiet och säga att ni vill bygga en svensk kyrka där... nee fyfaan ett skott i huvvet hade man ju fått."

Turkiet har länge haft, och har fortfarande kristendom i landet. Vad menar han egentligen med "svensk kyrka"? Vad är vi, typ, protestanter? För det finns sådana i Turkiet också. Det finns över 200 kyrkor i Turkiet, så jag tror inte att någon skulle dra fram en laddad pistol om man åkte dit och började bygga en till.

"SD 2010 blir det, det har helt enkelt gått för långt tyvärr , de andra partierna har kört Sverige i botten.."

Är det här verkligen botten? Jag trodde att botten skulle vara mer som Mordor eller som när Sephiroth brände ner den där byn. Botten är fan inte så farlig som jag trodde.

"då kan du ju förklara för mig varför det sitter mer invandrare än svenskar i våra fängelsen?"

Först och främst, gör det verkligen det? Jag skulle vilja läsa hans källor. Och, kan det kanske bero på fattigdom? Eller på att invandrare, precis som svarta i USA, ofta döms hårdare? Jag vet inte, så jag gissar bara. Gör det mig till en sverigedemokrat?

"Så sjukt att man inte får sjunga SVENSKA nationalsången i SVERIGE? Vad fan är det här? Det har gått för långt, RÖSTA SVENSKT."

Oh, em, gee. Man får sjunga nationalsången. Det finns ingen lag mot det. Jävla gnällrasister.

"Så underbart att den här låten har legat 2a på svenska hit listan, kommer ej ihåg vilket år det var bara för det. Var antagligen på 90-Talet. På den tiden man kunde vara svensk i Sverige utan att råka illa ut eller utan att behöva dölja det."

Jag är svensk i Sverige, och jag behöver inte dölja det. Jaha, du menar "rasist". Ack, 90-talet ja, det var bättre då. Då behövde inte rasisterna vara rädda. Men alla andra behövde vara rädda istället."Sverige mitt fäderneslland! Jag svär trohet till dig intill döden! SD 2010!!!!"

Haha.

"Världens bästa låt!!! Patriot ska man va! va stolt över sverige, skydda det!

bla**ar tror man är rasit bara för man är nationallist?? varför! varför hacka på en bara för man älskar sitt land, dom gör juh bara så man hatar dom mer! far hem o se om ni har d bättre där än här! alla e inte likadana men dom som bara gör skada i sverige och inte gör nån nytta ska bort från vårt land.. jag röstar på SD iaf. Bevara vårt land svenskt"

 

"hatar dom mer"? Om du hatar dem så är du väl rasist, även om hatet inte är maximerat? Eller, va? Är inte alla likadana? Ska bara de som gör skada skickas hem? Ok. Men, va? Ska det bevaras svenskt nu? Jag fattar inte :(


"gåshud, tårögd, stolthet. Ett hjärta som pumpar gulblått blod. Men ändå fattar vi inte att vi snart inte har ett gult blått land. Stoppa invandringen, låt oss leva just så, i frihet! SD!!"


Så jävla corny. Helt sanslöst.

 

"sverige har blivit pinsamt vi får fan dyrka vårat land hur mycke vi vill utan att det är rasistiskt.... i skolan får alltid invandrare fördel för dom kan inte språket bullshit dom vill inte lära sig språket dom som inte respecterar sverige när dom kommer hit kan stanna kvar i sitt krig land o stå upp för det som vi svenskar hade gjort ......FORZA SVERIGE det vakraste o ända riket"


Eh, va? Respectera?Krig land? Ända riket?

 

"Ja i dags läget så får dem inte ens sjunga national sången på skolavslutningar pga "det är rasistiskt" PINSAMT!"

 

Suck.

 

"Man blir tårögd när man tänker på hur Sverige såg ut och det senare sveket mot mänskligheten som sossarna gjorde när man beslutade om etnisk rensning av svenska folket..."

 

Etnisk rensning av det svenska folket? Vad har jag missat? Jag måste ha försovit mig den dagen det var rensning, för jag blev inte rensad. Inte ens lite.

Varför skulle den här påhittade rensningen vara ett svek mot mänskligheten? Svenskar utgör inte en speciellt stor del av mänskligheten, men det förstår nog inte rasister. Gnälliga vaginor och stora egon, det är allt svenska rasister har. Och små kukar. Små kukar med mammas fitta runtomkring.

 

 

"HÄR VILL JAG LEVA

HÄR VILL JAG DÖ

HÄR LEVER JAG I FRIHET

Man känner Stoltheten ökas i bröstkorgen."

 

Gör man? Jag känner inte Stoltheten. Är han trevlig? Stoltheten låter i och för sig inte som ett svenskt namn, så jag antar att han är lite otrevlig, och ibland en gruppvåldtäktsman.

3 av 4 läkare säger faktiskt att stoltheten sitter i bröstkorgen, precis bredvid hjärtat. Det svenska hjärtat, som pumpar blågult blod. Sieg heil.


Valkompass

Bleunt gjorde det, så jag ville också prova.


Dagens Jesus 44


Konstiga lagar

Många litar blint på våra svenska lagar. Det är väl klart att man inte ska döda, eller hur? Och, visst är det rätt elakt att stjäla någons bil? Men om någon är hungrig och stjäl lite mat för att överleva, är det då elakt? Nej, det är inte elakt. Det är överlevnad.
Så det är tur att Alliansen vill ta bort snatteri från lagboken och döma allt som stöld, oavsett vad det är som blir stulet. Det är bra. De fattiga tjuvarna har alltför länge glidit runt på räkmackor i det svenska rättssystemet.Och, precis som ni väntade er när ni förstod att inlägget skulle handla om svensk lagstiftning - marijuana. Marijuana är som bekant illegalt i Sverige. Det fanns ingen objektiv forskning som sa att marijuana var farligt, det fanns faktiskt ingen forskning alls, men det var nog lika bra att folk inte rökte det ändå, tyckte gubbarna som bestämde saker. Plus att den amerikanska propagandan var jävligt fresh och påkostad, och då lär man ju hänga med i svängarna, tyckte gubbarna.
Såhär i efterhand, när det svenska marijuanaföbudet känns lika svenskt och normalt som midsommar, smygrasism och ångest, så är det få människor som ifrågasätter lagstiftningen. Om det står i lagen så borde det ju vara så, eller hur? Nej, fittmongo, så är det inte.Varför tror människor alltid att den tid de lever i är den bästa tiden? Det är som alla feta amerikaner som tror att Jesus ska komma tillbaka under precis deras livstid bara för att de är så jävla (över)viktiga.
Varför är 2010 så jävla bra? Har vi ett stabilt samhälle med perfekta lagar? Ja, det är därför en kvinna med kort kjol och lite alkohol i blodet ber om att bli våldtagen. nej, ofredad menar jag. Eller, hur var det nu?
Man får faktiskt inte ens måla sitt hus i vilken färg man vill. Man måste söka tillstånd från rätt myndighet för att göra det.
En annan rolig lag är nödvärnsgrejen - man får agera, men bara så mycket som situationen tillåter. Vi vet ju alla att man ofta är lugn och sansad när allvaret knackar på dörren och man ska stoppa en våldtäkt. "Hmm, om jag slår honom i ansiktet tre gånger, räcker det?". Och sen går man lugnt och sansat fram för att avbryta den pågående våldtäkten. Om de tre slagen inte räcker för att stoppa våldtäkten bör man kontakta en advokat, alternativt slå en gång till och hoppas att man inte blir åtalad.Innan 1987 var det olagligt för pojkar över 12 år att valla vissa djur. Vissa påstår att den här lagen fanns för att pojkar över 12 skulle ha svårt att behärska sig när ensamheten omfamnade dem. Apropå tidelag så har jag hört att det i Sverige inte finns någon lag mot att knulla djur. Kan någon bekräfta detta? Jag hittade ett stycke från en lagbok från 1700-talet, och det vore ju skumt om lagen hade plockats bort.

Hwar som hafwer tidelag med fä, eller andra oskiäliga diur; then skal halshuggas, och i båle brännas, warde ock samma diur tillika dödadt och brändt.

Det känns rätt elakt att döda djuret bara för att människa stoppade in kuken i det. Det är lite som kvinnor som blir stenade bara för att de blivit våldtagna. Nu menar jag inte att folk i länder där man brukar stena varandra är jämförbara med djur, för det vore rasistiskt. Jag menar att kvinnor är jämförbara med djur, för jag är en sexist.


Den är ju horny, alltså är det fritt fram.

Jag har även läst lite om vår prostitutionslag. Det är inte olagligt att sälja sex, men det är olagligt att köpa. Eller så var det tvärtom. Men konstigt är det i alla fall. Jag tycker ju först och främst att det borde vara helt lagligt, men om det inte är helt lagligt så borde det vara helt olagligt, för alla inblandade. Och då menar jag all prostitution - horor, strippor, porrstjärnor och brudar som blir bjudna på drinkar och middagar.
Vi har verkligen bra lagar här i vår perfekta tid. Och alla är lika viktiga. Tänk er hur Sverige skulle se ut om cigaretter såldes i förpackningar med färre än 19 cigg i. Det skulle vara katastrof. Vilken tur att lagen säger att det är förbjudet.
En rolig grej med lagar, oavsett om det är religiösa eller rättsliga lagar, är att folk alltid har sina personliga lagar som de tycker att de kan strunta i. Många, om inte alla med körkort, struntar ofta i hastighetsgränser. Det finns till och med folk som varnar varandra ifall det står en polis vid någon väg och gör sitt jobb. Så, den lagen är inte så viktig. Det är viktigare att folk får köra jättesnabbt. Men fy för Satans fitta om någon röker dödsknark i hemmets lugna vrå. Den jäveln förtjänar ett straff.Förr i tiden, när folk levde på den tiden som de tyckte var den bästa tiden någonsin, fanns det en del intressanta lagar. Man fick till exempel bära värja innanför stadens murar. Värjan skulle skydda mot utlänningar (danskjävlar?).
Tycker ni att det är jobbigt med en böter när ni har kört för fort? Det är ingenting mot vad som hände om man talade illa om Gud, vår allsmäktige herre. Då fick man dö. Dö tills man dog.

Hwilken som af upsåt, med ord eller skrifter, lastar och smädar GUD, hans heliga ord och Sacramenten; miste lifwet.

Min blogg skulle nog välkomnas med öppna armar i Sverige 1743.
Direkt efter det om Gud kommer lustigt nog ett stycke om trolldom och vidskepelse. Vad de ville ha sagt var att deras vidskepelse var bra, men all annan var dålig.
Om man försökte begå självmord och misslyckades fick man fängelse. Med vatten bröd. Jag har alltid trott att "vatten och bröd"-grejen varit ett påhitt, men det står faktiskt så i lagboken.

Nu kan så hända, at then sig sielf förgiöra wil, ej får död theraf; plichte med fängelse wid watn och bröd, spö eller ris, efter omständighterna.


Den här bilden har ingenting med inlägget att göra. Jag ville bara
fylla ut lite och göra ett stopp i den långa texten. För er njutning.


Om en man med våld förde bort en annan mans hustru var straffet döden. Men om en man förde bort en singelkvinna eller en änka fick han en månads fängelse. Det påminner mig om någon awesome blogg jag läst där en skitsmart kille med stor kuk skrev om att kvinnor var ägodelar.
Om man högg av lemmar och kroppsdelar så fanns det olika straff för det. Det var olika böter beroende på vilken del man högg av eller förstörde. Det är ett ganska bra system.

Hugger man annan i ansichte, eller hals; eller hugger af eller förderfwar näso, öra, hand, arm, eller fot; eller slår ut öga; så at han theraf lyte får : böte i lytesbot femtijo daler, och för såramålet tretijo daler.

Hugger man af annan tumelfinger, fot fram om wrist, eller häl; böte tretijo daler för lytet, och tiugu daler för såramålet. Hugger man af thet, som näst är til tumelfinger; böte tiugu daler för lytet, och femton daler för såramålet..

Men det är tur att vi lever i den bästa tiden, tiden där alla regler och lagar har polerats till perfektion. 2010 är perfekt.

Dagens Jesus 43

Jag började på inlägget om Moderaternas valaffischer, men det blev skittråkigt. Därför får ni nöja er med en Jesusbild tills jag kommer på något helt nytt att skriva om.


Valaffischer

Jag tror att det är val snart. Det står i alla fall massa personer på gatorna och vill ge mig papperslappar om politik och grejer. Därför ska jag skriva lite om de olika partiernas valaffischer. Jag lägger först upp den riktiga valaffischen och sedan min version, den bra versionen.

Mhmm, vilken rolig affisch. Jag tror att jag precis dog lite inombords.
Kristdemokraterna har någon konstig affischkampanj där partiledaren Göran Hägglund står ansikte mot ansikte mot massa vilda djur. Och Kd vill tydligen ha "ett mänskligare Sverige", vad det nu betyder.Jag tror att det var det här de menade. De hade nog bara en dålig
reklambyrå. Fast jag blev inte helt nöjd med den här bilden så jag
gjorde en till.
De andra partierna skiter jag i. Förutom Moderaterna. De får ett helt eget inlägg, snart i en webbläsare nära dig!

RSS 2.0