Basementality Battles


Jesusmobbning

"Postat av:

Hej,

hamnade på denna blogg då jag klickat på en förlöjligad Jesus bild på google.


Tänkte lämna ett litet spår efter mig innan jag stänger ner bloggsidan.


Jag har alltid undrat hur mobbare mår. Inombords. Jag förundras över personer som dig, som sitter där och smutskastar andra, exempelvis genom att ladda upp en bild och förlöjliga den - och alla dess anhängare. Känns det bra för dig? Har du verkligen ingenting annat lite mer vettigt att komma med?


Det är väl så mobbare alltid sett ut, både inombords och utåt. Dom skojar på andras bekostnad och skadar andra människor - och sig själva.


För att dom inte kan något annat, bättre.


Det är sorgligt.


Sorgligt att vissa människor väljer att håna andra för deras tro - som dom viger sina liv åt, medans dom själva sitter där och gör ingenting annat än försöker trycka ned dessa människor.


Tänk vad världen skulle vara en bättre plats om sånna som du istället valde att visa människor respekt, även fast dom inte tycker som dig.


Jag hoppas verkligen - att du någon gång inser att det du gör, inte leder till något gott. Och definitivt inte för dig själv.


Jag tror inte du skulle uppskatta om någon hånade din mor och ritade förlöjligade bilder på henne, tänk vad din familj och dom som faktiskt känner henne, och älskar henne - skulle känna.


Vem mår bra av något sådant?


Om du nu inte råkar tycka om Jesus, så är det självklart upp till dig. Men varför måla ut bilder på honom och därmed trampa på alla som faktiskt tycker om honom?


Otroligt vad en människa har påverkat andra människor. Än idag, 2000 år senare, fortsätter man att håna denna Jesus från Nazareth.

Kanske för att hans makt och storhet alltid har och kommer att ha betydelse för världen.

Till och med dom som inte gillar honom, uppmärksammar honom.


Hur som helst, nu sätter jag stopp och stänger den denna bloggsida. Ha det gott.

2011-03-30 @ 16:43:12"

Det här är kul, riktigt kul. Religiösa människor är ofta självgoda rackare. Hur vet han (det finns inga kvinnor på internet) att jag inte är en del av en religion som går ut på att håna Jesus? Han är en jävla mobbare som ifrågasätter min religion, minsann.

Jag har alltid undrat hur religiösa människor mår. Inombords. Jag förundras över personer som dig, som sitter där och tar illa upp av en Paintritad Jesusbild du hittade på internet. Känns det bra för dig? Har du verkligen ingenting annat lite mer vettigt att bry dig om?
"Det är väl så mobbare alltid sett ut, både inombords och utåt. Dom skojar på andras bekostnad och skadar andra människor - och sig själva."
Först och främst, varför i hela friden är jag en mobbare? Har jag skadat dig? Har jag åsamkat fysisk eller psykisk skada? Vill du ha en kram? Och, nej, jag skadar inte mig själv. Den här bloggen har faktiskt haft motsatt effekt på mig. Jag får bekräftelse av folk som jag vet blir roade, och det har ökat mitt självförtroende som underhållare (samt mobbare av religiösa ikoner). De roas till och med av Jesusbilderna. Vilken roll spelar då läsarna i det här mellanstadiedramat? Om jag är mobbaren och Jesus är den feta killen med rött hår, är läsarna då eleverna som vet vad som pågår, men av rädsla för att falla offer för mobbaren (mig, Kalle Balik) låter de bli att berätta för lärarna om de hemskheter som pågår i korridorerna?
"För att dom inte kan något annat, bättre."
Så du menar att jag hånar din skäggiga idol därför att jag inte kan göra något annat? Nigga please, har du läst mina sexnoveller? Till och med Jesus skulle runka om han läste den om Mona.
"Sorgligt att vissa människor väljer att håna andra för deras tro - som dom viger sina liv åt, medans dom själva sitter där och gör ingenting annat än försöker trycka ned dessa människor."
Att någon väljer att viga sitt liv åt en religion, oavsett vilken det är, är ett oförlåtligt brott mot sitt eget intellekt. Jag har absolut ingenting emot att folk tror på sina små gudar och pratar med dem ibland när det är tråkigt att stå själv och vänta på bussen, men när man viger sitt liv åt det är det bara sorgligt. Och det är inte mobbaren i mig som säger det, utan realisten.
Och det är intressant att du genom att kolla på en Paintmodifierad Jesusbild jag har gjort kan veta att jag inte gör något annat än att mobba stackars Jesus och hans knähundar. Jag har flera intressen som inte har något alls med Jesushånande att göra. Jag tycker till exempel om skräckfilmer, rapbattles och Final Fantasy-spel. Men du vore ju inte kristen om du inte kom dragandes med det fördömande pekfingret, eller hur?
"Jag hoppas verkligen - att du någon gång inser att det du gör, inte leder till något gott. Och definitivt inte för dig själv."
Sedan jag startade bloggen och började mobba Jesus har jag fått en mängd uppmuntrande kommentarer och en del trogna läsare. Och det känns jättebra. Fast du kanske menar att jag kommer bli stoppad av Sankte Per, kristendomens svar på Fadde?
"Jag tror inte du skulle uppskatta om någon hånade din mor och ritade förlöjligade bilder på henne, tänk vad din familj och dom som faktiskt känner henne, och älskar henne - skulle känna."
Känner du Jesus? Jag vet redan vad ditt svar är, men vi har nog olika definitioner av att känna människor. Jag skulle verkligen inte uppskatta om någon hånade min mor genom att lägga till asroliga pratbubblor ovanför hennes huvud. Och det beror på att min mor är en levande och helt vanlig person. Om min mor hade varit en kändis så hade jag räknat med hån, och jag hade då inte brytt mig heller. Om min mor hade varit en fiktiv jude med blåa ögon, skägg och klänning, då hade jag inte bara struntat i de förlöjligande bilderna, jag hade dessutom sagt åt min mor att skylla sig själv.
Jag ogillar inte Jesus. Jag tycker egentligen att han är en ganska bra förebild, och en bra fiktiv hjälte, typ som Indiana Jones, Wolverine och Kick-Ass. Anledningen till att jag "mobbar" Jesus är enkel. Det finns en uppsjö av Jesusbilder. Om du kan ge mig lika många bilder på någon annan karaktär så byter jag gärna ut Jesus. "Dagens Darth Vader" skulle säkert funka minst lika bra. Men nu är det inte mitt fel att människor dyrkar och ikoniserar Jesus mer än Darth Vader. Vi lever helt enkelt i en galen värld.
Förresten, om din Jesus nu besitter sådan makt och storhet, varför kan han inte försvara sig mot sina mobbare på egen hand?
Ha det gott!

Jag hoppas att den här kommentaren inte är ett skämt, men även om jag fick reda på att allt var på skoj skulle jag ändå vara glad, för då hade jag fått ta del av det bästa skämtet någonsin.

Och det absolut roligaste är att han reagerade så starkt på bilden där Jesus håller i en Wii-kontroll.

RSS 2.0