Abels konspirationsteoristeorier 1

Det har nyligen dykt upp filmer på nätet som illusterar ett gäng på Athens gator som allierat sig med Polisen och som kastar stenar på "demonstranterna". Citationstecken använder jag naturligtvis då jag ser en tydlig skillnad mellan demonstration och huvudlöst upplopp. Om du inte gör det är du dum i huvudet och kan sluta läsa här -- eller inte. Jag bryr mig inte.
Det tog inte mer än några timmar innan konspiratörerna hade presenterat sin tes. DN beskriver det hela i artikeln "Vem kastade den första stenen?" DN, som får sin inkomst direkt via artiklar skrivna för att locka maximalt antal efterblivna sädgurglare, skickade ner sin senast anställda grävande journalist till Athen för att undersöka läget närmare.Konspiratörerna menar att denna grupp är "på uppdrag" av Polisen i Athen (eller ZOG, eller Illuminati, eller Oprah Winfrey) för att starta upploppet. Vad man glömmer att fråga sig är: vad kan Polisen (eller ZOG/Illuminati/Oprah) möjligen ha för motiv att vilja starta ett upplopp? Vad kan Polisen möjligen vinna på att riskera att få brandbomber i fittan?


"Du missade fittan, och jag vill inte bli fittförkyld. Kan
du vara hygglig och kasta hit en till brandbomb?"


William Ockham var en medeltida filosof som under sin livstid utformade en vetenskaplig metod vid namn "Ockhams rakkniv". Så här beskriver Wikipedia Ockhams rakkniv:
"Ockhams rakkniv, uppkallad efter den medeltida filosofen William Ockham, är en princip inom vetenskaplig metod som innebär att man inte ska anta fler företeelser eller ting än som behövs för att förklara de observationer man gör. Det är en tumregel om parsimoni."
Det viktiga att notera här är ordet "vetenskaplig". Denna metod används nästan alltid vid vetenskapliga förklaringar. Då tänker du, en av de idioterna som sväljer konspirationsteorier som du sväljer shemale-kuk, säkert, "Aha, han sa nästan! Det betyder att det finns en chans att just denna gång är en av de få gångerna då undantaget bekräftar regeln!" Du är även den som spelar på lotto med verkliga förhoppningar om att vinna, tror att det viktigaste med en åsikt är att ha den, går hela livet med mottot "allt löser sig", får hepatit C och blir påkörd till döds kort därefter, fattig, ensam -- ihop med dina "åsikter" som egentligen bara är en samling utlopp för det mindervärdeskomplex du upplever.
Tillbaka till Athen. En teori med betydligt färre antagna företeelser är att dessa människor helt enkelt är trötta på idioter som huvudlöst demolerar deras stad och väljer att slåss tillbaka mot huvudlöst våld och ta en tydlig ståndpunkt i stället för att bara titta på medan deras hem förstörs. "Va!?" tänker konspiratören nu medan han suger av sig själv färdig. "Kan det vara så att jag också hade blivit arg om folk i min stad började förstöra min egendom för att de var arga på något helt annat? Kan det vara så att alla dessa år av kuksugande sakta har brutit ner min hjärna och helt fyllt mitt kranium med säd som gör mig fullständigt inkapabel till att dra de allra enklaste logiska slutsatser?" Ja och Ja. Grekland är inte Syrien. Grekland är inte Egypten. Grekland är inte Tunisien och inte heller Jemen eller Libyen. Grekerna styrs inte av tyranner eller diktatorer. Att höra någon jämföra upploppen i Athen med upploppen i länder som omfattas av den s.k. "Jasminrevolutionen" är som att fista moder Teresas lik i munnen. Det går nästan inte att runka till.


"Once you go blizzack, you never go bizzack"
Moder Theresa, 1997.

Kommentarer
Postat av: Bobbe Torg

"Kan det vara så att jag också hade blivit arg om folk i min stad började förstöra min egendom för att de var arga på något helt annat?"Love it!

2011-07-06 @ 08:24:44
Postat av: Seraph

Ockhams rakkniv känns lite som "anta att allt är lika enkelt som det först ser ut." Visst, det är dumt att dra helt ologiska slutsatser när det inte finns något som stödjer dem alls. Och jag har inte satt mig in i just det här alls faktiskt, och det kan vara så enkelt att folk blir arga för att andra demolerar saker, absolut.Men att polisen skulle skicka in folk för att starta upplopp, är det verkligen så konstigt? Det har ju hänt otaliga gånger förut, så det känns ju så långt ifrån konspiratoriskt och galet man kan komma. Snuten vill basha folk, skicka då in några som drar igång våldsamheterna. Inget nytt alls.

2011-07-07 @ 00:55:15
Postat av: Abel

"Visst, det är dumt att dra helt ologiska slutsatser när det inte finns något som stödjer dem alls."Ja."... och det kan vara så enkelt att folk blir arga för att andra demolerar saker, absolut."Ja."Men att polisen skulle skicka in folk för att starta upplopp, är det verkligen så konstigt?"Ja."Det har ju hänt otaliga gånger förut..."Nej."... så det känns ju så långt ifrån konspiratoriskt och galet man kan komma."Nej."Snuten vill basha folk..."Nej.Fan det här med blogg är ju skitenkelt.

2011-07-07 @ 01:13:28
Postat av: Anonym

så rätt! bra blogg

2011-10-14 @ 21:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0