Dicrocoelium dendriticum

Dicrocoelium dendriticum, även känd som lilla leverflundran, är min favoritparasit. Den lever ett ganska spännande liv, men för att era slöa hjärnor ska förstå tänker jag skriva som att ni levde detta parasitliv.

Du ligger tryggt i ditt lilla ägg. Istället för väggar och tak har du massa kobajs som ger dig värme och skydd. Dina tummar är ömma av allt rullande, och tristessen gör dig nästan galen. När ska allt det roliga börja? När den hungriga snigeln kommer, så klart. Den hungriga snigeln, som spenderat hela natten på den lokala snigelbaren, måste ha lite fyllekäk. Snigeln vet att det är svårt att få tag på kebabrullar i snigelstorlek, så den bestämmer sig för att äta lite kobajs istället. Men vad den inte vet är att den dessutom får i sig ett ägg. Ditt ägg.
Du och ditt ägg är nu inne i snigeln. Du smyger ut ur ditt ägg med samma smidighet som ninja-Anne Frank, och letar sedan upp en slemkörtel. Snigelslemmet blir en slip-n-slide som leder till friheten, och du är för första gången i ditt parasitliv ute i naturen.Fast din frihet är inte så jättefri, för allt du gör är att ligga kvar i snigelslemmet och vänta. Du väntar och väntar tills en myra kommer förbi. Vi vet ju alla hur jävla äckliga myror är, så det är ingen som blir förvånad när den går i slemmet. Utan gummistövlar. Och myran slickar till och med i sig lite slem. Och den får dig på köpet. Som Dogges cykel. Du söker dig direkt till den magiska ratten som styr myran, och nu har du ett fucking myrfordon. Du styr hela myran, och den kan inte göra något åt det.
Nu när du äntligen kan göra vad du vill så letar du upp ett fint och långt grässtrå och styr myrmobilen till toppen. Där väntar du, som i så många andra skeden av ditt liv. När morgonen kommer styr du ner myran igen, släpper kontrollen och låter den sköta sitt jobb i stacken. Men den stackars arbetsmyran får ingen vila, för så fort mörkret kommer och det blir lite kyligare ute tar du tag i ratten igen och letar upp ett grässtrå. Du klättrar upp och väntar. Och sedan kommer den. Den ståtliga kossan, naturens köttdisk. "NOM NOM" säger den och äter upp grässtrået med dig och myrmobilen på. Du dumpar den stackars myran i magen och promenerar till kons lever. Där knullar du dig själv och lägger massa ägg som kossan sedermera bajsar ut. Och dina vackra ägg får ligga i kobajset och vänta tills en bakfull snigel kommer förbi.

Kommentarer
Postat av: Henrik Petersson

Det här påminner om en dokumentär jag såg på Animal Planet i går, eller om det var Discovery. Det kändes inte som ett barnprogram, så det var nog Discovery... Skitsamma, det handlade i alla fall om en svamp som infekterade myrors hjärnor. Myran blev desorienterad och gick upp längst på ett grässtrå, för att sedan dö, varpå själva svampen växte ut ur bakhuvudet på den.

2011-07-14 @ 17:23:34
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Är det det här du menar?http://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8

2011-07-14 @ 23:22:16
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: nsd.awköoköp

Det DÄR är bara sjukt

2011-07-16 @ 04:10:27
URL: http://dagensspya.tumblr.com'

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0