Jämlikhet

Jag gick tidigare i dag mot Hemköp för att köpa snus, smör, bröd och turkisk yoghurt. På vägen dit kan man ta en genväg vid vårdcentralen, och man hamnar då på en ganska smal stig. När jag gick på stigen såg jag till min fasa att en ung kvinna kom gående åt motsatt håll. Och hon gick bara rakt på. Rakt på. Hon vred inte ens överkroppen lite som man gör när man är lite elak, men inte så jätteelak. Hon gick rakt på och tog för givet att jag skulle kliva åt sidan. Och visst gjorde jag det. Jag klev rakt ner i två meter snö och fick nästan amputera benet.
Då kan man fråga sig: Varför tog hon för givet att jag skulle akta på mig? Tänk om jag också hade varit en ohyfsad fitta och gått rakt på. Då hade vi gått in i varandra, och det hela hade slutat med slagsmål. Jag är inte säker på att jag hade kunnat spöa henne, men jag tror och hoppas det i alla fall.
Svaret på min tidigare ställda fråga är: Kvinnor kan göra sådana här saker och komma undan med det. Varför ska jag akta mig? Jo, därför att kvinnor är sköra varelser som måste ha hjälp med allt, inklusive ett frikort för att gå rakt fram och inte vrida sin överkropp.
Visst, om det hade varit en gammal tant som kommit emot mig hade jag gått åt sidan per automatik, för gamla människor är nästan döda, och man ska ha respekt för de döda. Men nu var det en ung kvinna. En jävla kvinna som förväntar sig att män ska akta sig när hon far fram. Hon är säkert en sådan kvinna som vill, nej, inte vill - förväntar sig att män ska hålla upp dörrar och dra ut stolar åt henne. Varför?


Jag Googlade "woman" och då kom bland annat den här bilden fram.
Det kom även fram en bild på Julia Roberts, men jag tycker att hon
påminner mer om en häst än en kvinna.


Som ni alla kan se så har kvinnan på bilden inte bara en, utan två armar. Låt oss leka med tanken att den här kvinnobilden är representativ för nästan alla kvinnor. Det betyder att nästan alla kvinnor har två armar. Således bör de flesta kvinnorna vara kapabla till att öppna dörrar och dra fram stolar.

Kvinnoguiden
Vill du ha blommor? Gå till närmaste florist och köp lite blommor.
Vill du att dörren framför dig öppnas? Sträck ut en, alternativt två armar, och öppna dörren.
Vill du bli behandlad med respekt? Visa respekt.
Vill du att stolen framför dig dras ut en bit så att du kan sätta dig på den? Dra ut den själv. Och sätt dig sedan på den. Och hoppas att den håller. Fetto.

Om jag möter henne igen ska jag fan hockeytackla henne så att hon flyger in i vårdcentralenväggen och bryter nacken. Och istället för att hjälpa henne in på vårdcentralen ska jag gå och köpa en fin blombukett och slänga den i hennes ohyfsade ansikte.

Diktatorer

Jag tänkte skriva något roligt om diktatorer och deras namn, men det blev så svårt. Anagram och/eller ordvitsar fungerar inte så bra eftersom alla stavar diktatorernas namn på olika sätt. Men jag vet hur mycket ni alla gillar ordvitsar, speciellt dåliga sådana. Och ni älskar ju också allt hiphoprelaterat. Avnjut:


Laffy Taffy Gaddafi.


Hoe Chingy Minh.


Idi Aimin'.


Saddam Husstlin'.


Adolf Hitlist.


Kim Jong Illest MC.


Josef Stealin'.


Pol Pothead.


Mao Tse-Tunga rim.

Den sista är läskigt lik mig.

RSS 2.0